Hvorfor skal jeg drikke Ronia?

Når du drikker Ronia, får du i deg viktige næringsstoffer, i tillegg til en mengde polyfenoler. Dette er noe du ønsker deg, for noen polyfenoler fra aronia og epler er påvist å gi antibakterielle effekter og motvirke inflammasjoner.

Ronia-miksturen har et høyt innhold av polyfenoler (ca 1 gram per desiliter). Det som skjer når du inntar Ronia, er at polyfenolene virker på tarmfloraen med en prebiotisk effekt – det vil si at de går stort sett ufordøyd gjennom tynntarmen. Og når de kommer til tykktarmen gir de næring til visse bakterier som lever der. Disse bakteriene bidrar til å produsere viktige vitaminer og kortkjedede fettsyrer. I tillegg ser det ut til at noen av tarmproduktene (såkalte katabolitter) forebygger mot bakterier.

Passer dette produktet for meg?

Foreløpige data viser at Ronia kan ha en forebyggende effekt mot urinveisinfeksjoner (UVI). Vi sier "kan ha" fordi forskningen ikke er ferdigstilt, men foreløpige studier er tydelige på at regelmessig inntak av Ronia har medført redusert bruk av antibiotika. Vi legger til at Ronia ikke er en erstatning for medisinsk behandling av UVI.

Har det noen bivirkninger?

Ronia-miksturen er et godkjent næringsmiddel. Den inneholder kun jus av aroniabær (også kjent som "svartsurbær" eller aronia melanocarpa på latin) og epler (malusdomestica).  Det er heller ingen kjente forstyrrelser ved bruk av miksturen kombinert med medisinering. Dersom du er usikker, anbefaler vi en prat med legen. Ved inntak av større mengder Ronia, mer enn anbefalt dagsdose, kan du oppleve mageknip. Dette skyldes miksturens innhold av tanniner. Er du sensitiv for dette, anbefaler vi at Ronia inntas i forbindelse med måltider eller rett etter et måltid.

 • Over hvor lang tid bør man drikke Ronia?

  Den antibakterielle effekten ser ut til å øke etter hvert som forandringen i tarmfloraen finner sted (den prebiotiske effekten). Dette avhenger av stoffskiftet til ulike personer – og ikke minst av kostholdet til hver enkelt.

 • Må en drikke store mengder hver dag?

  Anbefalt dagsdose er 1 desiliter. Mer kan konsumeres for ren nytelse, men vi kjenner foreløpig ikke effekten av et høyere inntak. Noen av tilbakemeldingene vi har fått, er at Ronia gjerne kan inntas som drikk ved kveldskos.

  Kan Ronia blandes ut med vann eller andre drikker?

  Ja, det kan den. Dagsdosen kan også fordeles utover dagen. Pass likevel på at du får i deg anbefalt dose.

 • Hvordan fjerne søleflekker?

  Søleflekker av Ronia bør fjernes umiddelbart. Ferske flekker er mye lettere å fjerne enn gamle flekker. Bruk gjerne klut fuktet i lunkent vann. Flekker på tekstiler bør skylles umiddelbart i lunkent vann, gjerne tilsatt litt sitronsyre.

 

 

Dersom du er usikker, anbefaler vi at du snakker med legen din.